Testele 2021 Bahrain

Articol in curs de actualizare

In perioada 12-14 Martie au loc singurele teste dinaintea inceperii sezonului de Formula 1 2021.

Ziua 1

Vineri, Mercedes si Haas au avut probleme la cutia de viteze si pilotii au parcurs mai putine ture.

Impresie buna au facut Red Bull si McLaren.

Ziua 2

Sambata, Carlos Sainz a derapat de mai multe ori aratand ce se lupta sa gaseasca echilibrul masinii in conditii nefavorabile de vant si nisip.

La ora 13 Daniel Ricciardo are cel mai bun timp stabilit 1:32.215, fiind parcurs si pe penurile de compozitie dura. El este urmat de Fernnado Alonso la o zecime si de Serggio Perez la 2,5 zecimi. Spaniolul si mexicanul de asemena pe pneuri dure au parcurs cel mai rapid tur al lor.

Dupa un derapaj in afara pistei, campionul mondial, englezul Lewis Hamilton este consistent in a aduna cat mai multe tururi de circuit.

Ziua s-a incheiat cu Valtteri Bottas pe prima pozitie 1:30.289, urmat la o zecime de Pierre Gasly si la aproape doua de Lance Stroll. Pe ultimele pozitii au fost Lewis Hamilton si Sebastian Vettel, acesta din urmand parcurgand doar 10 ture avand o problema tehnica la cutia de viteze.

Cele mai multe tururi le-a parcurs pilotul ehcipei Williams Nicholas Latifi 132, urmat de Fernando Alonso cu 127.

Ziua 3

Pe primele doua pozitii se afla pilotii Red Bull, Max Verstapen si Sergio Perez, insa pilotii Mercedes si cei de la Aston Martin au alergat azi cu multa benzina in masina, concentrandu-se pe simulari in regim de cursa.

Mai multe vom afla peste doua saptamani, la sfarsitul cursei din Bahrain, circuit pe care cine merge bine, sta bine pe majoritatea circuitelor. Informatie pe care un circuit ca cel din Australia nu ni le putea oferi.