The Times afirmă că Mercedes analizează posibilitatea părăsirii competiţiei de F1 după acest sezon

Mercedes este pe cale de a parasi Formula 1. Aceasta este cel putin alarma trasa de ziarul londonez The Times intr-un articol scris de corespondentul Kevin Eason. El spune ca in timp ce echipele rivale Ferrari, McLaren si Red Bull vor avea dreptul sa numeasca directori in noua conducere odata ce se va incepe cotarea la bursa a companiei ce detine Formula 1, celor de la Mercedes nu l-i s-a oferit aceasi oportunitate.

„De ce ar trebuii ca Mercedes sa primeasca aceleasi drepturi ca si ceilalti? Ce au facut ei in Formula 1? Au castigat o cursa si asta e tot” este citat a fi spus Bernie Ecclestone. De asemenea Bernie ar fi ras sarcastic cand i s-a sugerat ca din cauza plecarii echipei de Formula 1 Mercedes actiuniile companiei – ce vor fi listate incepand cu luna septembrie – ar putea scadea cu 20%.

Aceasta atitudine argumenteaza Eason, a determinat echipa Mercedes sa intreprinda un studiu pentru a vedea posibilele implicatii ale parasirii competitiei de Formula 1 din punct de vedere al imaginii companiei si din punct de vedere financiar in opozitie cu costurile generate de taxele pentru avocati in cazul unui proces intentat companiei ce detine Formula 1 pentru neprimirea unei pozitii de director in noua conducere.

Comentariu F1 Manager: este putin posibil ca Mercedes sa paraseasca Formula 1 la sfarsitul acestui an. In cel mai rau caz echipa va fi vanduta, fiindca il are pe Ross Brawn si pe Schumacher si au deja o victorie si nu va fi singura din acest an. Dar nemtii nu prea glumesc si Bernie cand vine vorba de bani cu atat mai putin. Poate cumpara iarasi Brawn echipa si la anul castiga titlul.