Toto Wolff: Relația Vettel-Leclerc are „potențial de rivalitate și escaladare”

Toto Wolff, șeful echipei Mercedes, a lansat un avertisment puternic rivalilor de la Ferrari în urma victoriei lui Sebastian Vettel de la Marele Premiu din Singapore. El avertizează că relația dintre Vettel și Leclerc poate deveni toxică, dacă nu este gestionată corect. Pe circuitul Marina Bay, din pole-position a plecat Charles Leclerc, pentru a cincea oară în acest sezon, însă Vettel a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri cu un tur mai devreme, iar această strategie l-a avantajat.

Asta l-a făcut pe Leclerc să se plângă furios, prin radio, despre ceea ce el a considerat a fi tratamentul preferențial al celor de la Ferrari față de Vettel, germanul reușind să obțină prima sa victorie din 2019.

„Cred că întotdeauna când doi lideri care concurează pentru prima poziție au potențial de rivalitate și escaladare în cadrul echipei”, a spus Wolff, care a trebuit să-și gestioneze propria situație dificilă atunci când Lewis Hamilton și Nico Rosberg au fost co-echipieri la Mercedes, la începutul erei hibride V6

„Am trecut și noi prin asta și cred că astăzi, ca echipă, suntem foarte puternici, cu o filozofie clară. În ceea ce privește aspectele pozitive, ei continuă să ia puncte, ceea ce este un avantaj”, a adăugat Toto Wolff.