Toyota # 7 a obținut o victorie istorică în cursa de la LE Mans

Toyota # 7 pilotată de Mike Conway, Kamui Kobayashi și Jose Maria Lopez a câștigat în sfirșit cursa de 24 de ore din Le Mans din era Hypercar, în timp ce Ferrari a învins Corvette în GTE Pro.

Conway a pornit Toyota GR010 HYBRID # 7 din față, de pe un start umed după ce Kobayashi a pus mașina pe pole. În timp ce mașina # 8 și-a croit drumul înapoi pe teren, Toyota # 7 s-a bucurat de o cursă fără probleme și a supraviețuit unei nopți haotice, afectată de mai multe accidente, în special în LMP2.

Toyota a restabilit un avantaj de 1-2 înaintea unei distanțe de o treime, iar mașina # 8 a revenit în luptă pentru victorie. Mașina # 7 a suferit, de asemenea, probleme similare cu combustibilul, dar Toyota a reușit să găsească o soluție și să ajungă la ambele mașini într-o finală nervoasă de patru ore.

La clasa LP2, victoria le-a revenit celor de la WRT, dar echipa belgiană a avut motive de supăre la final. Mașina cu numărul 31 (Robert Kubica, Louis Deletraz și Ye Yifei) se pregătea de victorie, dar cu câteva minute înainte de finish s-a oprit brusc pe pistă și nu a mai putut continua.