„Tradiționalistul” Verstappen, împotriva cursei sprint în F1

Max Verstappen se autodefinește drept „tradiționalist”, susținând că dacă ar exista mai multe „mașini competitive” nu ar mai fi nevoie de cursele sprint în F1.

Formula 1 a adoptat în unanimitate un format de „cursă sprint de calificare” de 100 km, în zilele de sâmbătă, cu ocazia a trei Grand Prix-uri din acest sezon, două în Europa şi unul în afara Europei.

Formula 1 va finaliza ultima probă a formatului de „cursă sprint de calificare” la Marele Premiu din São Paulo, în acest weekend, aceste curse sprint urmînd să se extindă la șase anul viitor.
În ciuda distanței de 100 km, Verstappen a explicat că singura acțiune are loc în turul de deschidere, restul fiind o înaintare, deoarece piloții evită greșelile care i-ar putea costa la Grand Prix-ul de duminică.

„Momentul principal are loc la început pentru că după aceea, în numărul de ture pe care le faci, pui anvelopele la test până la sfârșit, în special băieții care sunt în față”, a declarat pilotul Red Bull. ”Încă mai cred că mai sunt lucruri de reglat”, spune Verstappen.

Dar dacă oamenilor le place entuziasmul de la start și să facă două starturi într-un weekend, de ce nu. Eu, personal, sunt puțin mai tradițional, spune pilotul Red Bull.

Verstappen conduce în clasamentul piloților, unde are un avans de 19 puncte față de principalul său rival, Lewis Hamilton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.