Ultima oră: Ferrari se desparte de Mattia Binotto. Anunțul este așteptat în următoarele ore

Ferrari declara săptămâna trecută că zvonurile referitoare la demiterea lui Mattia Binotto sunt neadevărate. La nici o săptămână, echipa italiană vine cu marele anunț-șoc.

Șeful echipei Ferrari, Mattia Binotto, urmează să-și anunțe demisia în următoarele câteva ore, a scris Corriere della Sera. Conform unor surse din interior, un anunț va fi făcut după ce va fi definită o clauză de separare, presupunându-se că Binotto va fi de acord să plece. Cel mai probabil, un motiv major pentru plecarea lui Binotto se datorează relației proaste cu președintele Ferrari, John Elkann, despre care se spune că nu are încredere în actualul director al echipei.

Șeful Ferrari avea un contract semnat până la sfârșitul sezonului viitor, dar, după un an cu mai multe oportunități ratate, scaunul său a început să se clatine. Plecarea sa va marca sfârșitul unei experiențe de 28 de ani la Scuderia, Binotto având aici mai multe roluri de când s-a alăturat italienilor, ca stagiar, în 1995.  Pare că va avea o soartă similară cu a ultimilor șefi ai Ferrari, mandatul de patru ani al lui Binotto ajungând la sfârșit.