ULTIMA ORĂ: MP de la Imola a fost anulat din cauza vremii nefavorabile

Din pricina ploilor abundente care au cauzat perturbări majore în Imola și în jurul acesteia, pe parcursul săptămânii, s-a luat decizia anulării Marelui Premiu de la Imola.

Formula 1 a confirmat că Marele Premiu al Emilia Romagna din acest weekend a fost anulat din cauza perturbărilor provocate de ploile abundente din nordul Italiei. Decizia vine după ce viceprim-ministrul și ministrul infrastructurii din Italia, Matteo Salvini, a făcut apel pentru amânarea cursei și ca toate eforturile autorităților să fie direcționate către salvarea oamenilor, pe măsură ce numărul morților crește. Ploile abundente și inundațiile au afectat zona încă de marți, personalul F1 fiind sfătuit să nu se deplaseze pe pistă. Opțiunile pentru o potențială dată de înlocuire a cursei vor fi analizate, deși probabil va fi dificil, având în vedere programul plin pentru restul anului.

Într-o declarație, F1 a precizat: „Comunitatea de Formula 1 dorește să transmită gândurile sale oamenilor și comunităților afectate de evenimentele recente din regiunea Emilia-Romagna. De asemenea, vrem să aducem un omagiu serviciilor de urgență care fac totul pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. În urma discuțiilor dintre Formula 1, președintele FIA, autoritățile competente, inclusiv miniștri, președintele Clubului Auto din Italia, președintele regiunii Emilia Romagna, primarul orașului și promotorul, s-a decis să nu se țină MP de la Imola”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.