Valencia şi-a redus capacitatea locurilor pentru MP al Europei la numai 45.000

Organizatorii – extrem de plictisitorului – Marelui Premiu al Europei disputat la Valencia au anuntat ca au redus capacitatea locurilor disponibile pentru cursa ce se va desfasura luna viitoare pe circuitul din Valencia.

Dupa ce in 2008 in sezonul inaugural s-au vandut toate biletele in numar de 112.771, organizatorii au redus capacitatea cu 35.000 de locuri incepand chiar din anul urmator 2009.

Capacitatea a fost apoi din nou diminuata la 65.000 nu mai departe decat anul trecut, ca anul acesta sa ramana cu numai 45.000 locuri disponibile. Organizatorii isi justifica decizia si lipsa de interes din partea publicului pe seama crizei economice ce strabate batranul continent.

Desi se speculeaza alternarea curselor din Spania incepand de anul urmator, organizatorii catalunezii nu sunt de acord cu acest lucru si cauta solutii pentru a face rentabil circuitul din Barcelona fara alternarea cu cel din Valencia.

Comentariu F1 Manager: credem ca nu doar criza este de vina pentru numarul redus de spectatori ci si extrem de plictisitorul circuit din Valencia pe care nu il consideram potrivit pentru a gazdui Marele Premiu al Europei. Dar aceasta a fost alta din ambitiile stupide ale lui Ecclestone care si s-a dorit un nou Monaco, care este insa departe de asa ceva si care va esua cu siguranta dupa acest an.