Valtteri Bottas a câștigat la Suzuka cu șasiul lui Hamilton

Valtteri Bottas a dezvăluit că a mers spre victorie la Suzuka cu un șasiu folosit anterior de coechipierul său Lewis Hamilton.

Deși a acuzat strategia echipei, Hamilton a ajutat Mercedes să câștige titlul constructorilor la Campionatul Mondial de la Suzuka. Pilotul britanic i-a eliminat pe cei de la Ferrari și pe Max Verstappen din concurența pentru clasamentul piloților, terminând pe locul trei.

Bottas, care a câștigat în Japonia și a fost mai rapid decât Hamilton în tot weekendul, rămâne, încă, matematic în cărți, cu patru curse de parcurs.

„Am avut un șasiu nou pentru această cursă”, a declarat Bottas pentru postul de televiziune finlandez C More. Mai bine zis, a menționat el, a fost folosit șasiul vechi al lui Lewis pe care l-a folosit în acest an. Încă de la început mașina a mers mai bine decât înainte”.

Întrebat dacă este normal ca el să primească șasiul vechi al lui Hamilton, Bottas a răspuns: „Lewis a primit unul nou, apoi l-am primit pe cel vechi!”.

Un comentariu

 1. Post By victor L

  Ce concluzie poti sa tragi din moment ce a cistigat,totusi, cursa, chiar „cu sasiul lui Hamilton”?
  Ca era un sasiu prost si ca Valtteri a fost sabotat? in niciun caz.
  Bottas a fost tratat corect: dupa un inceput furtunos si promitator, a facut citeva greseli care l-au scos din cursa pentru locul intii in echipa Mercedes. Clasamentul o arata clar. Si e clar ca si cu un sasiu folosit de Hamilton este mai bun decit pilotii Ferrari.
  Mai sint doar 4 etape, iardiferentele intre locul 1 si 2 si intre 2 si 3 sint aproape insurmontabile.
  NB,
  regulamentul mi se pare incorect: Leclerc a fost favorizat in cursa de ieri. Trebuia eliminat din cursa dupa ce l-a scos pe Verstapen. Parere personala :D

Comments are closed.