Verstappen ar fi putut câștiga în Bahrain, susține comisarul de cursă

Comisarul de cursă al Marelui Premiu din Bahrain, fostul pilot de F1 Emanuele Pirro, spune că Max Verstappen ar fi putut câștiga cursa de duminică dacă ar fi refuzat să-i predea conducerea lui Lewis Hamilton.

Problema „limitelor pistelor” a revenit la începutul anului 2021, după ce monopostul lui Hamilton a depasit circuitul la virajul al patrulea, în 30 de ocazii diferite, înainte să i se spună să nu mai faca acest lucru.

„Hamilton a depășit limitele pistei un pic prea des, creând astfel un avantaj repetat”, a declarat Pirro pentru Corriere dello Sport. „De aceea, Michael Masi, singurul cu autoritatea de a vorbi cu echipele, a chemat Mercedes pentru a-i avertiza”.

Cu toate acestea, comisarii de cursă au șters cîteva ture pentru infracțiuni similare în calificare, provocând confuzie în garajul Red Bull. „Nu știu cum s-a ajuns la punctul în care oameni pot face ceva fără a primi avertismente”, a declarat Verstappen.

Șeful echipei, Christian Horner, este și mai indignat: „Este foarte frustrant. Ne-am întrebat cu controlul cursei că, dacă așa stau lucrurile, ce putem face? Într-o luptă strânsă, există un avantaj de două zecimi folosind acea parte a circuitului”.

Când Verstappen a trecut de Hamilton pentru conducere, Masi a urcat imediat la radio pentru a anunța Red Bull că va trebui să predea locul.
„Potrivit lui Max, a fost ceea ce trebuia făcut. El încetinea deja când a sosit mesajul directorului cursei ”, a declarat dr. Helmut Marko. „Nu am idee ce s-ar fi întâmplat dacă nu i-am fi returnat poziția lui Hamilton”, a spus Marko.

După cursă, Verstappen a sugerat că e nemulțumit că i-a cedat locul lui Hamilton.

„Aș fi preferat să termin primul cu o penalizare, decât al doilea în acest fel”, a spus el. „Așa sunt eu. Nu toată lumea trebuie să fie de acord cu asta.”