Verstappen, lecția lui Perez în Bahrain

Sergio Perez a avut un debut dulce-amărui ca pilot Red Bull la MP al Bahrainului. Una dintre lecțiile pe care le-a învățat în Barain a fost stilul de conducere al coechipierului, Max Verstappen. Olandezul nu este doar pilotul numărul unu al Red Bull, ci este evident mai rapid decât oricine aflat vreodata intr-un monopost Red Bull. Perez știe asta și va trebui să ridice nivelul pilotajului pentru a fi mai presus de coechipierul său în acest sezon.

Înaintea Marelui Premiu al regiunii Emilia Romagna, Perez a fost întrebat ce a făcut în prima sa cursă în cu Red Bull. Mexicanul a răspuns: „Am învățat multe. Am aflat mai multe despre stilul de conducere al lui Max și despre modul în care mașina trebuie condusă pentru a extrage maximum din acesta”, a explicat mexicanul.

Imola îi oferă  acum tânărului de 31 de ani șansa de a lăsa în urmă haosul din Bahrain. „Scopul meu este să fac o cursă bună și aștept cu nerăbdare weekend-ul. Spre deosebire de Bahrain, calificarile sunt foarte importante la Imola, deoarece cu greu poți depăși acolo, dar îmi place”, spune pilotul Red Bull.

Perez crede că va fi o luptă foarte strânsă cu Mercedes. ”Va fi interesant să vedem cum va fi Imola, pe o pistă foarte diferită de Bahrain, și să vedem cum ne comparăm cu ei.”