Verstappen, penalizare pe grila de start pentru MP al Rusiei

Max Verstappen a primit o penalizare de trei locuri pe grila de start pentru Marele Premiu al Rusiei, în urma coliziunii din acest week-end, de la Monza, cu Lewis Hamilton.

Cei doi piloți au abandonat după o coliziune în turul cu numărul 26 al cursei. Monopostul Red Bull al lui Verstappen s-a urcat pe mașina britanicului, iar roata era cât pe ce să-l lovească pe Hamilton. Verstappen și Hamilton au fost chemați în fața comisarilor de cursă și, în urma unor deliberări îndelungate, s-a decis că Verstappen nu avea dreptul la sala de curse de la Turnul 2. „În opinia comisarilor, această manevră a fost încercată prea târziu pentru ca pilotul mașinii 33 [Verstappen] să aibă„ dreptul la sala de curse”, se spune într-o declarație.

Referindu-se la penalizare, comisarii subliniază că au luat în considerare ”doar incidentul în sine și nu consecințele acestuia.”

Pe lângă celr trei locuri penalizare pe grila de start pentru Marele Premiu al Rusiei, lui Max Verstappen i s-au acordat două puncte penalizare pentru ciocnire. Acestea sunt singurele două puncte din Super Licența sa.