Verstappen va pleca din spatele grilei la Marele Premiu al Italiei

Max Verstappen va începe Marele Premiu al Italiei din spatele grilei de start, după ce Red Bull Honda, furnizorul de motoare de Formula 1, a confirmat că olandezul va folosi o nouă unitate de putere.

Producătorul japonez a introdus motorul Spec 4 în timpul Marelui Premiu al Belgiei, în weekendul trecut, dar a fost folosit doar de noul co-echipier al lui Verstappen, Alex Albon, și de Daniil Kvyat, de la Toro Rosso.

Producătorul nipon a confirmat miercuri că atât Verstappen, cât și coechipierul lui Kvyat, Pierre Gasly, vor primi un nou motor în Italia, ceea ce înseamnă că ambii vor porni din spatele grilei de start.

”În principal intenționăm să rulăm PU Spec 4 cu toți cei patru piloți pentru prima dată, după ce Albon și Kvyat au rulat cu el în Belgia”, a explicat directorul tehnic al Honda, Toyoharu Tanabe. „Vom încerca să maximizăm Spec 4 și sperăm să obținem un rezultat pozitiv, menținând impulsul pe care l-am obținut în Spa. Pentru prima lor cursă cu Spec 4, Gasly și Verstappen vor fi penalizați și deci vor pleca din spatele grilei de start, dar credem că încă pot să intre în cursă, duminică”.