Vettel a primit o a doua ofertă de la Ferrari, cu un salariu mai mic

Sebastian Vettel ar fi refuzat o primă ofertă de contract de la Ferrari, însă echipa nu se va opri aici, scrie ziarul Gazetta dello Sport. Potrivit unor noi surse, lui Vettel i s-ar fi făcut deja o altă ofertă.

Contractul lui Vettel expiră la sfârșitul anului 2020, făcând ca locul rămas vacant la Ferrari să fie cel mai vânat, pentru 2021. Daniel Ricciardo și Carlos Sainz sunt, pe moment, cele mai vehiculate nume pentru a prelua locul germanului. Cu toate astea, după cinci ani de loialitate față de Ferrari, Vettel nu poate fi pus pe liber prea ușor de italieni.

Dacă însă la prima tranzacție a obținut mai mult de treizeci de milioane pe an, Vettel va trebui acum să renunțe la o parte din salariu. Odată cu noul său contract, Charles Leclerc ar urma să câștige 12 milioane pe an, potrivit ziarului italian. Vettel nu va primi niciun ban in plus, așa că cei doi sunt acum priviţi ca egali.

Leclerc a câștigat mai multe curse în 2019, a fost în pole position de mai mai multe ori și l-a bătut pe campionul mondial Vettel în calificări și a acumulat mai multe puncte ca si german. Leclerc a semnat un nou contract pe termen lung și pare să fie lider pentru viitor, în timp ce Vettel trebuie să lupte pentru a-și menține locul.