Vettel: bine ca nu a existat si un al 58-lea tur

Sebastian Vettel a pastrat tacerea legat de motivele care l-au facut sa se opreasca brusc dupa sfarsitul cursei din Bahrain, dar admite ca este bucuros pentru faptul ca cursa nu a durat mai mult.

„In ultimele doua tururi, timpii au scazut semnificativ, deci este bine ca nu a existat turul 58 sau 59. Daca gresesti pe frane in asemenea situatii unde circuitul este foarte pretentios, ai putea pur si simplu sa pierzi controlul masinii. Dar nu s-a intamplat asa ceva. Multumesc Domnului!” a declarat Vettel.

El a mai spus: „din punct de vedere al pneurilor lucrurile nu au stat asa de bine pentru mine in calificari. Kimi a avut pneuri noi si am stiu ca este foarte important sa stau cat mai mult pe circuit. A devenit evident ca in mijlocul cursei Kimi a fost mai rapid decat mine si sa reusesc sa il tin in spatele meu a fost foarte important. La sfarsitul cursei a avut aceleasi probleme ca si mine cu degradarea pneurilor si mergand foarte tare am reusit sa pun o distanta intre mine si el.”

„Ultimul schimb de pneuri a fost splendid. Principala mea grija a fost sa ma opresc in locul potrivit la boxe, putin mai in spate sau putin mai in fata fata de punctul ideal m-ar fi costat timp important, deoarece echipa mea este pozitionata in punctul ideal. Totul a mers perfect, dar la victorie nu m-am gandit decat cu 3,4 tururi inainte de final, fiindca atunci am stiut ca este imposibil pentru Kimi sa faca tururi mai rapide decat mine fiind amandoi in aceasi situatie cu pneurile” a incheiat campionul german.