Vettel nu e sigur pe viteza, dar are incredere in ritmul de cursa

Desi Sebastian Vettel a parcurs 46 de tururi in intreaga zi de antrenamente de la Sepang, el a reusit sa obtina doar al zecele timp, terminand la o distanta de 1.230s fata de Lewis Hamilton P1.

“Poate ca nu sunt pe de-a intregul multumit” a spus germanul in varsta de 24 de ani. “In aceasta dupa-amiaza mi-ar fi placut sa fiu mai sus in clasament dar este doar un tur acela care a contat. Pana la urma am avut o zi decenta. Nu sunt pe de-a intregul multumit dar nu ma asteptam ca toate problemele noastre sa se rezolve in 3 ore. Antrenamentele nu au fost cele mai bune, altminteri am fi fost mai sus, dar in afara de acest aspect a fost o zi destul de buna” a adaugat campionul mondial.

“Cel mai rapid tur l-am stabilit dintr-o singura incercare si nu am folosit cauciucurile asa cum ar fi trebuit sa le folosim, deci nu sunt pe de-a intregul multumit.”  Intrebat daca ar putea obtine prima pozitie in calificari Vettel a raspuns: “acest lucru e greu de spus, McLaren au aratat foarte puternici atat de dimineata cat si in sesiunea de dupa-amiaza”.

Legat de ritmul de cursa el a admins ca “nu a vazut inca cifrele dar cred ca am inchis diferenta dintre noi si McLaren, deci vom vedea ce putem face”.

Comentariu F1manager : Vettel pare nesigur pe el si uitandu-ne la declaratia lui Hornet ca masina in Australia a fost la doar 60% din capacitate, arata ca nu sunt unde se asteptatu. Spunem acestea comparativ cu anul trecut cand erau mult mai discreti si desi castigau pe toate planurile, spuneau ca lupta e la limita, etc. Acuma spun ca sunt foarte puternici si ca masina nu a fost gata in Australia. Lauda de sine este un obicei de slabiciune. Dar maine si Duminica vom avea mai multe raspunsuri.