Vettel: poziţia din calificări este crucială în Spania

Sebastian Vettel spune că obţinerea unei bune poziții în calificări este crucială pentru a obține un rezultat puternic la Marele Premiu spaniol.

Campionul mondial, cel care a câștigat pe circuitul catalunez de la Montmelo în 2011, este în prezent al cincilea clasat în campionatul din acest an și crede că lipsa oportunităților de depășire pe pistă pune un accent în plus pe importanţa calificărilor de Sâmbătă.

„Circuitul din Catalunia de la Barcelona este variat, are viraje de 180 de grade, viraje rapide, înclinate  și cu diverse modificări de elevație. Nu sunt multe posibilităti de depăşire, aşa că obţinerea unei poziții bune de start în calificări va fi crucială” a declarat germanul.

El a afirmat şi că: „virajele lungi şi rapide de la Montmelo înseamnă că pentru circuit este potrivit o maşină cu o aerodinamică foarte eficientă. Pista este foarte provocatorare pentru pneuri din pricina acelorași viraje foarte rapide, astfel încât o mulţime de opriri la boxe sunt probabile în cursa de Duminică.”

Coechipierul lui Sebastian Vettel, australianul Daniel Ricciardo consideră că găsirea unui echilibru corect între forţa de apăsare şi viteza de vârf este dificilă pe acest circuit.

„Este un circuit foarte bun pentru a te apăra, dar pentru asta este necesară o mulțime de concentrare și configurările potrivite. Schimbul pe care îl poţi face este să ai o forţă de apăsare scăzută pe linia dreaptă pentru a avea viteză, lucru care însă îţi va compromite restul turului și va face maşina greu de controlat. Găsirea echilibrului potrivit nu este simplu” a declarat Daniel Ricciardo.

3 comentarii

 1. Post By daniel

  Nici vorba! Uitati-va la rezultatele de anul trecut: http://www.formula1.com/results/season/2013/897/ . Locurile 1,2,3 au terminat pe 6,12 si 4 cursa. Massa de pe locul 9 in calificari a terminat cursa pe locul 3. Care e importanta calificarilor la Montmelo?

  1. Post By alecs

   uiti de Pirelli si de Mercedes ce erau buni doar in calificari la inceput de sezon

   1. Post By daniel

    Nu, nu am uitat. Insa probleme de diverse natura pot aparea oricand. Gandeste-te ce se intimpla daca un pilot de exeplu pierde ERS. Nu este adevarat ca depasirea este extrem de dificila in Montmelo. In Monaco da. Dar nu aici!

Comments are closed.