Vettel: Prea devreme să-l numesc pe Leclerc cel mai dur coechipier

Sebastian Vettel spune că e prea devreme pentru a-l descrie pe Charles Leclerc drept cel mai dur coechipier pe care l-a avut în cariera sa, de 13 ani, în F1.

După 17 curse împreună la Ferrari, Leclerc se află în fața lui Vettel, cvadruplul campion mondial, cu 221 de puncte la 212. Charles Leclerc are două victorii în sezonul de debut la Ferrari, iar Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial cu Red Bull, doar una.

Întrebat dacă Leclerc a fost cel mai dificil coechipier, Vettel a răspuns: „Nu cred că e corect să mă pronunț, timpul a fost prea scurt.” Leclerc, care este tânăr, este foarte rapid. Nu cred că există cineva care se îndoiește de asta, a mai spus el.

În plus, pilotul german spune că nu poate face o comparație corectă, pentru că „ar trebui să îi introduci și pe Mark, Kimi, Daniel [și] Vitantonio în aceeași mașină în același timp, așa că nu este corect”.
Printre foștii coechipieri ai lui Vettel la Ferrari se numără Kimi Raikkonen (2015-2018), Daniel Ricciardo (2014), Mark Webber (2009-2013), Sebastien Bourdais (2008), Vitantonio Liuzzi (2007) și Nick Heidfeld (2007).

„Cu siguranță în ceea ce privește viteza, Leclerc este foarte rapid, dar, evident că încă e prea devreme pentru el. A fost doar cel de-al doilea sezon al său în Formula 1, deci este foarte diferit de Kimi sau de Mark, care au petrecut mult timp în F1 și aveau mai multă experiență”, crede pilotul german.

Vettel a recunoscut însă că a beneficiat de sprijinul lui Leclerc atunci când s-a luptat cu monopostul SF90.