Vettel recunoaște că Ferrari nu l-a mai vrut

Sebastian Vettel consideră că perioada petrecută la Ferrari a fost un eșec și admite că a fost surprins când echipa italiană a decis că nu îi va reînnoi contractul.

De patru ori campion mondial de F1, Vettel urmează să părăsească echipa la sfârșitul acestui an, punând punct unui parteneriat de șase sezoane.

Înaintea cursei de deschidere de duminică, din Austria, Vettel a declarat: „În primul rând, cred că se poate spune că din ziua în care m-am alăturat echipei am încercat totul împreună pentru a lupta pentru campionat, lucru pe care l-am făcut de mai multe ori. Nu am câștigat campionatul. În această privință, privind în urmă, pot spune că eu am eșuat, că noi am eșuat. Încă avem acest sezon în fața noastră. Având în vedere că e un sezon atât de ciudat, un început ciudat fără fani, cred că este imposibil să știu exact ce așteptări putem avea”, a declarat Vettel.

Vettel recunoaște că l-a surprins decizia celor de la Ferrari de a nu mai colabora cu el.

„În mod evident, a fost o surpriză pentru mine când am primit un telefon de la Mattia Binotto, care mi-a spus că nu mai există intenția ca echipa să continue [cu mine]”, a spus Vettel. „Nu am avut nicio discuție, nu a existat niciodată o ofertă pe masă și, prin urmare, nu a existat niciun punct nevralgic”.

Întrebat despre cum vede viitorul său în F1 și șansele de a prelua locul vacant la Renault, Vettel a explicat că va avea timp pentru a lua o decizie. „Evident că vreau să mă asigur că voi lua decizia corectă pentru mine și viitorul meu”, a continuat el. „Cred că am o fire foarte competitivă, am reușit mult în sport, sunt motivat și decis să obțin mai mult”.