Vettel savurează victoria de la Monaco: O zi importantă pentru toți

După un început confuz la Aston Martin, Sebastian Vettel a obținut, în sfîrșit, primele sale puncte cu echipa din Silverstone. Și este meritul său deplin, așa cum s-a văzut, la MP de duminică, de la Monaco, unde s-a clasat pe locul 5.

Încă de la începutul week-endului său de cursă în Principate, Vettel părea să fi făcut un pas înainte. Pilotul german și-a folosit avantajele într-o cursă pe care a început-o de pe locul 7, chiar în spatele lui Lewis Hamilton de la Mercedes.

Dar o primă perioadă mai lungă în raport cu rivalii săi, la mijlocul cursei Vettel a reușit să-l depășească pe Hamilton, dar și pe Pierre Gasly de la AlphaTauri, ajungînd pe locul 5.

Și, ca totul să arate și mai bine, coechipierul Lance Stroll a adăugat mai multe puncte echipei Aston Martin, terminând pe locul 8. „A fost o zi bună să putem avea ambele mașini în puncte”, a spus Vettel. „Am așteptat asta. O zi foarte importantă pentru noi toți, pentru echipă și băieți. Un mesaj bun și pentru toți cei din spatele fabricii”.

„Monaco are întotdeauna potențialul de a fi o cursă specială și ne-a ajutat enorm în acest weekend”, a adăugat  pilotul german.

Vettel speră că primul său loc în top 10 cu Aston îi va stimula pe el și echipa la cât mai multe puncte la viitoarea cursă din Azerbaidjan, peste două săptămâni. „Vom lua punctele și sperăm că vom putea fi la fel de puternici la Baku”, spune pilotul german.