Vettel: „Schumacher este cel mai bun”

Viitorul lui Sebastian Vettel în F1 este încă incert pentru anul viitor. Germanul nu are deocamdată o echipă, după ce, acum câteva luni, a fost anunțat că trebuie să părăsească Ferrari. Vettel are contract cu italienii din 2015, dar între ei a nu fost niciodată un „mariaj” fericit, deși pilotul german nu regretă nici acum alegerea sa. I-ar fi plăcut să obțină câteva titluri mondiale, poate și pentru a păstra recordul compatriotului său, Michael Schumacher.

Vettel a venit la Ferrari pentru a putea călca pe urmele ilustrului său compatriot Schumacher. Dar nu a reușit. Campionul mondial de patru ori nu a reușit să înhațe un titlu mondial, deși a avut o mașină rapidă. Motiv pentru care italienii i-au oferit lui Charles Leclerc șansa de a fi primul pilot.

Vettel nu regretă însă nicio clipă că a ales să piloteze pentru italieni. „Ferrari a fost întotdeauna un fel de vis al copilăriei. Am fost inspirat de Schumacher. Cred însă că el este cel mai bun din toate timpurile.”

Germanul a fost dornic să câștige un titlu mondial la Ferrari. Nu doar pentru el însuși, ci și pentru Schumacher. „Am sperat să pot smulge câteva campionate de la Lewis, pentru ca recordul lui Michael să rămână”, recunoaște germanul.

”Bineînțeles că am vrut să câștig, mai mult pentru Schumacher. Din păcate nu am reușit, dar sunt suficient de matur pentru a vedea motivele și a trece la pasul următor”, spune Vettel.

Conform unor zvonuri de ultimă oră, Vettel ar putea primi un loc la Racing Point, anul viitor.