Vettel: „Schumacher este în continuare eroul meu”

Sebastian Vettel a recunoscut că va fi un moment dulce-amărui dacă Lewis Hamilton va ajunge cu Marele Premiu al Rusiei la numarul curselor castigate de Michael Schumacher .

De șapte ori campion mondial Schumacher și-a încheiat cariera în F1 cu 91 de victorii la Grand Prix, luând cinci dintre campionatele sale – și 72 de victorii – cu Ferrari. Dacă Hamilton câștigă Marele Premiu al Rusiei în acest sfârșit de săptămână, el va egala numarul lui Schumacher – și ar putea depasi recordul direct la următoarea cursă de la Nurburgring.

„Cred că a fost întotdeauna un număr care pare imposibil de atins”, a spus Vettel înainte de cursa de la Sochi. „[Dar] văzând, anul trecut, palmaresul lui Lewis, el se apropia din ce în ce mai mult”.

Vettel a crescut ca suporter al lui Schumacher și s-a gândit la vizionarea primului titlu al compatriotului său câștigând cu Ferrari în 2000, după 20 de ani. „Pe de o parte, cu siguranță, voi fi trist, pentru că Michael este încă eroul meu ” …

„Am vrut ca Michael să câștige, pus si simplu. Eram doar fericit. Nu știu unde am fost, cred că acasă; M-am bucurat doar să-l văd câștigând campionatul. Cat aveam, 13 ani? În acea etapă, nu vă gândiți cu adevărat la ce înseamnă. ”

Drept urmare, Vettel spune că se așteaptă să simtă „emoții amestecate” atunci când Hamilton va bate recordul lui Schumacher. „Pe de o parte, cu siguranță, voi fi trist, pentru că Michael este încă eroul meu”, a spus Vettel, „pe de altă parte, voi fi foarte fericit pentru Lewis. Cred că merită tot succesul pe care l-a avut în ultimii ani și pe care îl va avea în acest an – nu știu dacă rămâne [în F1], dar cred că da – și în anii următori.”

Vettel – care este al treilea în lista de victorii din toate timpurile cu 53 de victorii – a fost întrebat dacă s-a gândit vreodată că ar putea fi pilotul care într-o zi va bate recordul lui Schumacher.

„Pentru mine, nu știu”, a spus el. „Evident, sunt departe acum, dar așa cum am spus, a fost întotdeauna unul dintre aceste numere care părea imposibil până la punctul în care cineva ajunge acolo, se apropie și depaseste.”