Vettel: „Schumacher este în continuare eroul meu”

Sebastian Vettel a recunoscut că va fi un moment dulce-amărui dacă Lewis Hamilton va ajunge cu Marele Premiu al Rusiei la numarul curselor castigate de Michael Schumacher .

De șapte ori campion mondial Schumacher și-a încheiat cariera în F1 cu 91 de victorii la Grand Prix, luând cinci dintre campionatele sale – și 72 de victorii – cu Ferrari. Dacă Hamilton câștigă Marele Premiu al Rusiei în acest sfârșit de săptămână, el va egala numarul lui Schumacher – și ar putea depasi recordul direct la următoarea cursă de la Nurburgring.

„Cred că a fost întotdeauna un număr care pare imposibil de atins”, a spus Vettel înainte de cursa de la Sochi. „[Dar] văzând, anul trecut, palmaresul lui Lewis, el se apropia din ce în ce mai mult”.

Vettel a crescut ca suporter al lui Schumacher și s-a gândit la vizionarea primului titlu al compatriotului său câștigând cu Ferrari în 2000, după 20 de ani. „Pe de o parte, cu siguranță, voi fi trist, pentru că Michael este încă eroul meu ” …

„Am vrut ca Michael să câștige, pus si simplu. Eram doar fericit. Nu știu unde am fost, cred că acasă; M-am bucurat doar să-l văd câștigând campionatul. Cat aveam, 13 ani? În acea etapă, nu vă gândiți cu adevărat la ce înseamnă. ”

Drept urmare, Vettel spune că se așteaptă să simtă „emoții amestecate” atunci când Hamilton va bate recordul lui Schumacher. „Pe de o parte, cu siguranță, voi fi trist, pentru că Michael este încă eroul meu”, a spus Vettel, „pe de altă parte, voi fi foarte fericit pentru Lewis. Cred că merită tot succesul pe care l-a avut în ultimii ani și pe care îl va avea în acest an – nu știu dacă rămâne [în F1], dar cred că da – și în anii următori.”

Vettel – care este al treilea în lista de victorii din toate timpurile cu 53 de victorii – a fost întrebat dacă s-a gândit vreodată că ar putea fi pilotul care într-o zi va bate recordul lui Schumacher.

„Pentru mine, nu știu”, a spus el. „Evident, sunt departe acum, dar așa cum am spus, a fost întotdeauna unul dintre aceste numere care părea imposibil până la punctul în care cineva ajunge acolo, se apropie și depaseste.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.