Victoria lui Verstappen, salutată de Honda: Am scris istorie!

Ultimul an al Honda în Formula 1 a fost un succes uriaș, Max Verstappen câștigând primul său campionat la piloți, în vreme ce aceasta a deenit acum prima victorie a mărcii japoneze, după cea din 1991, cu Ayrton Senna.

Furnizorii de motoare Sakura/Milton Keynes s-au retras din campionat în acest sezon. Dar, după victoria uriașă a lui Verstappen din Abu Dhabi, directorul executiv al companiei, Toshihiro Mibe, a declarat că și-au atins în sfârșit obiectivul pe care și l-au propus-o la revenirea în F1, în 2015.

„Felicitări lui Max pentru primul său titlu de campion mondial și lui Red Bull Racing, partenerul nostru din 2019. Am urmărit cursa și am fost foarte impresionat de Max și de echipa sa, care nu au încetat niciodată să se lupte pentru titlul de campion mondial, până la sfârșit”, a spus Mibe.

Obiectivul pe care ni l-am propus de când ne-am întors în F1

”Pentru Honda, acest titlu este obiectivul pe care ni l-am propus de când ne-am întors în F1, în 2015. Astăzi am scris un nou capitol în istoria Honda. Aș dori să le mulțumesc tuturor angajaților Honda care au făcut acest lucru posibil”, a mai spus Mibe.

Dar pentru Honda lucrurile nu au mai stat deloc bine, după ce a părăsit F1, în 2008 și a revenit în 2015 pentru a conduce McLaren. Directorul lor de F1, Masashi Yamamoto, a spus că lecțiile pe care le-au învățat în acele trei sezoane agitate cu McLaren au contribuit la victoria din campionat în acest an. ”Am învățat multe lucruri atunci și asta ne-a accelerat dezvoltarea în această eră Red Bull”, a spus Yamamoto. „2017 în Bahrain a fost cel mai greu moment pentru noi. Am învățat că tehnologia MGU-H este cu adevărat dificilă. Am învățat multe despre ea în timpul petrecut cu McLaren, ceea ce poate fi văzut ca un lucru pozitiv”, susține Masashi Yamamoto.