Victorie epică a lui Max Verstappen la MP al Franței

Max Verstappen a obținut o victorie epică  la Marele Premiu al Franței, depășindu-l pe pilotul britanic, Lewis Hamilton într-o cursă cu accente dramatice.  Podiumul a fost completat de Sergio Perez.
În timp ce Hamilton a încercat să facă un set vechi de anvelope dure să dureze până la final, Verstappen și Red Bull au pariat pe o strategie cu două opriri la poză și a pariat bine. A fost aproape o inversare exactă a rolului de la Marele Premiu al Spaniei la începutul acestui an, cursă pe care Hamilton a câștigat-o.

Sergio Perez a terminat pe locul al treilea, trecând târziu de Valtteri Bottas, deși acea mișcare rămâne supusă unei anchete efectuate de controlul cursei.

Bottas a izbucnit în timpul cursei, într-o convorbire radio cu echipa sa: „De ce naiba nu mă ascultă nimeni când am spus că trebuie să avem două opriri?”. Strategii echipei riscă să se confrunte cu critici pentru rolul lor în această victorie a echipei Red Bull.

Lando Norris a reușit să ajungă pe locul cinci, cu coechipierul Daniel Ricciardo pe locul șase. A fost o cursă fantastică pentru McLaren, care își continuă lupta cu Ferrari.

Pierre Gasly a obținut un loc 7 solid la cursa sa de acasă, cu Fernando Alonso ajuns pe poziția a opta. Sebastian Vettel și Lance Stroll de la Aston Martin și-au asjudecat locurile al nouălea și al zecelea.

În turul 48, Hamilton avea doar mai puțin peste două secunde avans în fruntea clasamentului, ratând victoria în cele din urmă.

Cu un tur înainte de final, Verstappen l-a depășit pe Hamilton, în condițiile în care britanicul n-a mai putut rezista, asta deoarece pneurile acestuia au fost uzate.

Max Verstappen şi-a mărit avansul în fruntea clasamentului piloţilor, având acum 12 puncte mai mult decât marele său rival Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial.

Strategul șef al Mercedes, James Vowles, i-a spus lui Hamilton că echipa ar fi de vină pentru o strategie slabă de oprire la pit, iar pilotul a declarat ulterior că strategia trebuie să se îmbunătățească pentru a putea concura.

„Felicitări lui Max, a făcut o treabă grozavă”, a spus Hamilton. „Au avut o forță mai bună tot weekendul. Având în vedere că ziua de vineri a fost atât de dificilă, sunt foarte fericit cu rezultatul de astăzi. Nu am câștigat și am fost în frunte, dar am rămas fără pneuri la final și, din păcate, am pierdut poziția”, a subliniat Hamilton.

Clasat pe locul 4, Perez și-a consolidat victoria sa de la Baku cu un alt podium și pare mulțumit de eforturile sale la Paul Ricard: „Era important să rămânem în rândul liderilor”, a declarat el.

Esteban Ocon a trebuit să se mulțumească cu locul 14 la cursa de acasă, cu Antonio Giovinazzi și Kimi Raikkonen pe locul 15, respectiv pe locul 17 pentru Alfa Romeo.

Un comentariu

  1. Post By Margica

    Rezultatele din MP al Frantei se lasa asteptate.
    Cel mairapid schimb de pneuri il are Perez

Comments are closed.