Villeneuve: Hamilton ar putea să nu mai ajungă la mijlocul sezonului

Fostul pilot de F1, Jacques Villeneuve, pune la îndoială angajamentul pilotului Lewis Hamilton de a mai concura în Formula 1, având în vedere sezonul dificil pe care îl are la Mercedes, și a sugerat că britanicul ar putea chiar să nu termine acest sezon. Villeneuve a comentat eșecul Mercedes de la MP de la Emilia Romagna din 2022, și mai ales faptul că Lewis Hamilton a terminat cursa pe locul 13 după ce s-a luptat cu monopostul W13 tot weekendul.

Acum, cei de la Mercedes trebuie să învețe să piardă”, a spus Villeneuve. „Ani de zile i-au pus pe rivali la pământ. Dacă cineva se apropia, doar apăsau pe accelerație. Anul acesta, ei nu mai au acest avantaj. George Russell face o treabă bună”, a adăugat el. „A învățat asta la Williams, în timp ce Hamilton a avut întotdeauna pentru ce să lupte”, a adăugat fostul pilot canadian.

Toto Wolff nu s-a putut controla

Privirea șefului Mercedes, Toto Wolff, care s-a putut urmări pe parcursul weekendului a indicat clar gravitatea problemelor cu care se confruntă campionii mondiali. „La Imola, am văzut că Toto Wolff are dificultăți în a se controla. Mesajul său radio după cursă a spus multe. Acesta nu l-a vizat numai pe Hamilton. Un rezultat prost pentru Russell nu generează critici, dar pentru Hamilton da”, a afirmat el.

Acesta este riscul de a avea un astfel de megastar în echipă”, a adăugat canadianul.

Va merge Hamilton mai departe?

Villeneuve, care a fost ultimul campion mondial al echipei Williams în 1997, pune la îndoială viitorul lui Hamilton, îndoindu-se de disponibilitatea lui de a lupta în astfel de circumstanțe dificile. „Va mai fi Hamilton aici peste doi, trei ani? Va ajunge chiar la finalul acestui sezon?” s-a întrebat el.

„Nu poți ști ce e în capul cuiva; poate fi deprimat sau poate nu va mai câștiga nimic. Atunci va ajunge la concluzia că viața este mai bună fără curse”, a spus Jacques Villeneuve