Vowles: A fost dureros că nu am câștigat cu Schumacher în 2012

Mulți membri ai personalului echipei Mercedes s-au declarat mâhniți că Michael Schumacher nu a reușit să revină pe primul loc al podiumului, la revenirea sa în F1 cu Săgețile Argintii.

Printre invitații speciali ai podcastului Beyond the Grid s-au numărat inginerul șef Simon Cole, directorul de inginerie Andrew Shovlin, strategul șef James Vowles și directorul sportiv Ron Meadows. Toți se află în echipa Mercedes încă de dinaintea anului 2009.

Pentru anul 2010, Mercedes semnase cu Schumacher, campion de șapte ori, care ieșise din cursele de Grand Prix din 2006.

Deși rezultatele inițiale au fost decente, echipa a trebuit să aștepte anul 2012 pentru un pole position. Care a fost livrat de nimeni altul decât Schumacher, la Marele Premiu din Monaco. Cu toate acestea, campionul german primise o penalizare cu cinci locuri pe grila de start  la  cursă anterioară. Care l-a făcut să pornească de pe poziția a șasea.

Strategul Mercedes, Vowles, și-a amintit de acel pole position: ”Cred că a fost una dintre cele mai bune curse pe care probabil le-a făcut vreodată. Dar am stat cu sufletul la gură, pentru el că este un tip pe care l-am dorit toți. El merita să câștige o cursă, pentru că a depus atât de mult efort în echipă, încât ar fi fost ca o răsplată pentru el”.

Meadows a adăugat: „Având în vedere modul în care ne-a ajutat să ne perfecționăm, regretul meu cel mai mare a fost că nu l-am văzut pe Michael câștigând o cursă pentru noi, pentru că era un pilot de un cu totul alt nivel decât cei alături de care noi am lucrat pînă atunci!”

„Chiar am vrut cu toții să câștige. Nu s-a întâmplat. Câțiva ani mai târziu, nu ne-am putut opri din a câștiga și el are o parte din acest merit. Motivul pentru care câștigăm astăzi este și datorită lui, pentru că ne-a făcut mai buni. „