Webber declară că preferă Formula 1 aşa cum era înainte

„Modul in care cursele se desfasurau inainte, este diferit de ceea ce se intampla acum, de cativa ani.  Inainte aveam opririle cu realimentari la boxe si cursele erau extrem de agresive” a declarat Webber in cadrul conferintei de presa din Monaco.

„Apoi in 2010 s-a interzis realimenatrea cu combustibil, deci deja lucrurile s-au schimbat putin in termeni de anduranta, in termeni de stil de pilotaj si trebuia sa te temperezi pe tine insuti mai mult. Si apoi am avut schimbarea cu Pirelli si probabil ca a fost cea mai mare schimbare in tehnica de pilotaj din ce imi amintesc eu, din intreaga mea cariera” a mai spus australianul.

„Am castigat o cursa cu pneurile Pirelli dar chiar si castigatorii sunt obligati sa nu piloteze la 100% din capacitate fiindca asa stau lucrurile si pur si simplu nu poti face asta. Trebuie sa aduci masina acasa si sa obtii cei mai buni timpi pe intreaga durata a cursei. Asa stau lucrurile in prezent. Inca imi place sa conduc o masina de Formula 1, inca imi place sa lucrez cu inginerii, sa conduc pe cele mai deosebite piste si sa am opnoneti formidabili. Imi place in parte dar tot timpul trebuie sa schimbi ceva, tot timpul trebuie sa evoluezi pe masura ce aspectele tehnice se schimba” a mai adaugat Mark Webber.

In incheiere a marturisit: „eu personal prefer cursele rapide si realimentarea, probabil ca toti pilotii la fel, dar cursele nu erau la fel de antrenante. Era totul mult mai precis, trebuia sa fii mult mai exact, sa fi mult mai la limita si simteai cu adevarat masina pe parcursul celor doua ore. Dar in prezent lucrurile sunt cum sunt, este o alta provocare si trebuie sa ne descurcam.”