Webber înfuriat de speculatiile că ar fi câștigat cursa de la Monaco cu o mașină ilegală

Mark Webber spune ca este suparat din cauza sugestiilor ca ar fi castigat Marele Premiu de la Monaco cu o masina ilegala, in urma deciziei FIA de a forta Red Bull sa schimbe podeaua masinii.

Gaurile din podeaua RB8 din fata rotilor din spate au iscat controverse dupa Marele Premiu de la Monaco, pe care Webber l-a castigat acum 2 saptamani.

Desi victoria lui Webber nu a fost contestata de rivali, FIA a decis inainte de Marele Premiu al Canadei ca echipa trebuie sa isi schimbe proiectarea podelei pentru cursa de la Montreal.

Webber a minimalizat efectul pe care il va avea aceasta schimbare asupra performantei masinii, dar australianul a recunoscut ca a fost enervat de sugestiile ca a castigat cu o masina ilegala.

Şoferul  Red Bull a precizat clar faptul că RB8 a trecut toate verificările tehnice, înainte de decizia FIA.

Australianul a spus, ca de fapt, Red Bull planuia sa concureze fara gaurile controversate la Valencia inainte de decizia FIA.

„Cred ca nu mi-as da seama daca podeaua este sau nu schimbata”, a declarat Webber la conferinta de presa de la Montreal. „Din perspectiva pilotului suntem foarte optimisti ca schimbarea nu ne va afecta deloc”

“In legatura cu castigarea curselor cu o masina ilegala – sunt bucuros sa fiu numit in multe feluri si criticat despre pilotajul meu, dar nu voi accepta ca masina este ilegala. Ma enerveaza, sa fiu sincer.”

“Masina a trecut fiecare regelmentare tehnica dupa cursa. Nicio echipa rivala nu a facut vreo contestatie dupa cursa de la Monaco, masina a trecut testul dupa Bahrain si dupa Monaco si este o clarificare, iar regula e diferita. Am avut o masina legala, dar de la inceputul sezonului regula s-a schimbat si vom concura in continuare cum ni s-a cerut.”

Webber, care a devenit al 6-lea castigator al sezonului, crede ca in Canada va fi o cursa la fel de stransa ca cele de pana acum, ceea ce inseamna ca e foarte greu sa faci predictii.

“Nu cred ca sunt echipe de varf in acest moment. Este o competitive foarte stransa intre performantele tuturor echipelor. Este destul de deschisa competitia, de aceea am văzut rezultate diferite, podiumuri diferite si castigatori diferiti, si echipele care nu au fost competitive anul trecut, sunt competitive in acest an” a incheiat australianul.