Williams își va anunța pilotul în 2019, la Marele Premiu din Abu Dhabi

Robert Kubica va fi confirmat ca pilot al echipei Williams pentru 2019 la Marele Premiu din Abu Dhabi. Kubica a activat ca pilot de testare și dezvoltare la Williams în acest an, dar revenirea sa în grila de start e considerată un moment extrem de important, după accidentul suferit în 2011.

Marele Premiu de la Abu Dhabi din 2010 rămâne ultima cursă de Formula 1 a lui Kubica, mai multe fracturi ale brațului suferite ulterior în Italia, care i-au schimbat viața, ținându-l departe de cursele de Formula 1. Până anul trecut, când a fost testat de Renault și Williams. Polonezul ar fi încercat și rolul de pilot de dezvoltare pentru a lucra exclusiv în simulatorul Ferrari, însă șansele i-au fost diminuate, în 2012, din cauza accidentării.

Tentația lui Kubica de a concura din nou pe circuit s-ar putea dovedi însă mai puternică decât visul de a purta simbolul Scuderiei. După ce Williams și-a pierdut sprijinul financiar prin plecarea lui Lance Stroll la Force India și pierderea titlului de sponsor de către Martini, se pare că Robert Kubica ar urma să vină la pachet cu un sponsor, lucru care ar ajuta echipa britanică.