Wolff exclude un eșec: Hamilton are șanse reale de a câștiga cursa de la Silverstone

Lewis Hamilton are șanse reale de a câștiga MP al Marii Britanii la Silverstone, pentru a noua oară, un adevărat record, și de a ajunge pe podium pentru prima dată în acest an, crede șefului echipei Mercedes, Toto Wolff.
Campion mondial al F1 de șapte ori, Hamilton a parcurs 10 curse la rând fără a câștiga vreuna, aceasta fiind cel mai mare eșec din cariera sa în sportul cu motor.

Mercedes, care până de curând domina cursele de F1, are o mașină cu probleme, în timp ce Red Bull și Ferrari stabilesc ritmul într-o nouă eră a regulilor. Cu toate acestea, Mercedes va introduce unele upgrade-uri majore pentru cursa din Silverstone, iar Wolff a refuzat să excludă un eșec. „Dacă îi dăm o mașină care este la doar câteva zecimi de liderii actuali, Hamilton va câștiga cursa”, a declarat Wolff pentru agenția Reuters. „Este cel mai complet pilot din toate timpurile. Orice pilot de F1 are circuitul său preferat, iar pentru Lewis acesta a fost întotdeauna Silverstone, dar și cel de la Montreal și cel din Ungaria”, spune șeful Mercedes.

„Când ai 150.000 de oameni care te aplaudă din tribune, asta îți oferă avantajul unei curse acasă”, a adăugat el.

Întrebat dacă Mercedes i-ar putea oferi o mașină suficient de bună pentru a se apropia de rivalii săi, Wolff a răspuns: „Sper, că avem ceva care va fi mult mai aproape de cea a liderilor, decât am avut înainte”.