Wolff se va implica mai mult în negocierile contractuale ale lui Bottas

Șeful Mercedes, Toto Wolff, spune că se va ocupa mai mult pe viitor pentru a-l ajuta pe Valtteri Bottas să se ocupe de negocierile sale contractuale anuale cu echipa germană. Negocieri despre care finlandezul susține că nu au fost „ideale” pentru concentrarea sa mentală.

Bottas se va bucura de cel de-al patrulea sezon alături de Mercedes în 2020, însă până în prezent, cel de-al șaptelea câștigător al Marelui Premiu nu a fost niciodată contractat de cei de la Mercedes pentru mai mult de un an.

Incertitudinea care apare în fiecare vară în privința viitorului său a avut și un impact mental incontestabil asupra lui Bottas și, probabil, și asupra rezultatelor sale, lucru care ar putea fi demonstrat de unele rezultate slabe.
„Ca sportiv și ca pilot, nu este situația ideală”, a recunoscut Bottas, citat de Sport.de.

„A fost o perioadă în care situația era incertă pentru 2020. Multe zvonuri, habar nu aveam ce se va întâmpla și trebuia doar să aștept. Nu ai liniște sufletească deplină și nici nu te poți concentra pe ceea ce ai de făcut”, a adăugat finlandezul.

Wolff a aflat nemulțumirile pilotului și recunoaște că va căuta să facă o treabă mai bună în viitor, gestionând mai bine situația contractuală a lui Bottas. „Există modalități mai bune de a rezolva problema și, privind retrospectiv, poate că asta a avut un impact”, a recunoscut austriacul.

Iar pentru Mercedes, viitorul va însemna negocierea cu ambii piloți în 2020.