Yas Marina schimbă aspectul pistei pentru a ajuta depășirea

Se fac schimbări majore la două secțiuni ale circuitului Yas Marina din Abu Dhabi, înainte de finala sezonului F1 din decembrie.

Proprietarii de circuite au planuri aprobate pentru a ajuta depășirea pe pistă, eliminând două serii de viraje lente.
Imaginea de mai sus, produsă de RaceFans, reflectă modificările care se fac pe pistă. Turul patru, cinci și șase vor fi înlocuite, conducând șoferii pe prima linie spate dreaptă.

Se va elimina varianta-capcană cu ieșire contra-pantă la sfârșitul celei de-a doua drepte lungi ce duce în sectorul final.

„Scopul este absolut să creăm mai multe oportunități pentru cursele roată-roată. Vrem să creăm mai multe oportunități de depășire și, în general, să creăm o urmărire mai rapidă și mai lină, având în vedere regulile actuale care definesc mașinile”, cuvintele lui Saif Al Noaimi , anunț a companiei de administrare a pistelor.

Circuitul, situat pe insula Yas construită special, a fost locul de desfășurare al cursei finale a sezonului în fiecare an începând din 2014. Cu toate acestea, piloții de F1 l-au descris ca fiind unul dintre cele mai dificile circuite de depășit.

Primele modificări ale pistei din F1, de la deschiderea sa în 2009, sunt susceptibile de a reduce semnificativ timpul de tur. Lewis Hamilton a stabilit recordul în timpul calificărilor pentru cursa din 2019, cu un cel mai bun tur de 1’34.779.