Predicţia F1 Manager pentru sezonul 2022

Cei care doriti sa participati la singurul F1 Manager din Romania, care a adus noutati in acest sezon, nu uitati sa va faceti cont si sa va construiti propria echipa pentru prima cursa din Bahrain si urmatoarele.

Nu suntem mari specialisti dar ar fi pacat sa nu ne scriem opiniile inaintea unui campionat care va fi cu siguranta unul incitant, acceptand riscurile de a gresi. Mult.

Consideratii generale

Fiabilitatea nu a fost o problema foarte mare pentru nimeni in teste se pare, insa vom vedea in conditiile de cursa ce se va intampla. Consideram ca vor fi probleme anul acesta de fiabilitate mai mari decat am văzut in anii precedenți.

In toti ani in care presa si specialistii au laudat echipa Ferrari inainte de inceperea sezonului – si au facut-o adesea – aceasta a dezamagit. Nu stim de ce ar fi diferit in acest an. Masina a arata bine in teste, dar nu exceptional; singurul lucru care ar putea confirma pozitia buna, ar fi atitudinea pilotilor Ferrari care s-au aratat foarte multumiti și încrezători de ceea ce au pilotat.

Mercedes prin pilotii sai au imprumutat ambii observam, tonul de baba acra a lui Toto Wolff care mereu se plange. Russell a invatat si el repede se pare politica făcută de o echipa puternica in Formula 1 si s-a tanguit la fel ca si campionul mondial de 7 ori despre cat de in spate ar fi monopostul Mercedes fata de principali rivali. Nu ii credem. Se vor lupta pentru victorii constant anul acesta. Daca nu, atunci intr-adevar se va simti pentru prima data lipsa din a echipa a creierului Ross Brawn si a geniului Schumacher. Michael Schumacher.

Red Bull sunt dati favoriti de toata lumea si asa ii vedem si noi. Daca cumva la primele curse vor fi in urma, Adrian Newey si echipa vor recupera diferentele pana cel tarziu la cursa din Barcelona, dar probabil mult mai repede.

McLaren si Alpine ii vedem ca fiind cei mai bine clasati dupa cei mai buni, adesea chiar la lupta pentru podium, cand performnata si circumstantele ii vor ajuta.

Aston Martin o echipa aflata sub presiune – ca mai toata lumea in Formula 1 – datorită mulțimii de bani aduși in Formula 1 si cu multele ambitii trâmbițate de ani de zile trebuie sa reușească anul acesta ceva deosebit. Iar orice mai putin de o clasare ca echipa intre primele 5 ar fi o dezamagire. Ni s-au parut subtiri in teste. Foarte.

Haas si ei sunt o echipa care trebuie sa demonstreze, dupa ce anul trecut l-au ratat cu buna stiinta pentru a se ocupa doar de masina din acest an. Testele au aratat foarte bine pentru ei si Mick Schumacher a aratat in celelalte competitii – F3, F2 – ca devine tot mai bun de la un an la altul.

Alpha Tauri credem ca vor fi ca in ceilalti ani. In anumite circumstante vor merge bine si vor putea incurca lupta pentru puncte, dar nu mai mult de atat. Pentru ambii lor piloti este un an decisiv.

La Alfa Romeo se pare ca pilotii sai se vor lupta doar intre ei si eventual cu cei de la Williams pe care probabil ii vor invinge, faimoasa echipa britanica parand ca nici in acest an nu a reusit ceva deosebit. Poate Bottas sa invinga in cursa ocazional pe cei de la Alpha Tauri si pe cei de la Haas.

Intaietate in interiorul echipei

Williams: Albon.

Alfa Romeo: Bottas.

Alpha Tauri: Gasly.

Haas: cea mai grea predictie ni se pare dintre toate echipele. Nadajduim ca Schumacher datorita numelui si tineretii sale.

Aston Martin: Vettel.

Alpine: Alonso, dar nu categoric.

McLaren: Norris – Ricciardo 51%-49%.

Ferrari: Sainz.

Mercedes: Hamilton.

Red Bull: Verstappen.

Câţi câştigători de Mari Premii vor fi anul acesta?

Minim 4 și maxim 7.

Va câștiga orice alt pilot mai mult de 5 curse anul acesta?

DA! Am spune că doi dintre piloti: Verstappen si … nu suntem siguri.

Echipa surpriză a anului?

Haas.

Dezamăgirea anului?

Williams.

Surpriza anului?

Podium pentru Mick Schumacher si victorie pentru George Russell.

Controversa anului pe partea tehnică?

Multe. Daca va fi un campionat strans, echipele prin reprezentantii lor se vor lua in haita unii de altii. Cel putin in declaratii.

Pilotul surpriză al anului?

George Russell.

Campionul mondial la constructori?

Red Bull 40%, Mercedes 35%, Ferrari, 25%.

Campionul mondial la piloţi?

Verstapen 55%, Hamilton 35%, Sainz 11%, Leclerc 9%.

 

 

Un comentariu

  1. Mercedes: Russell va câștiga macar moral duelul cu Hamilton.
    Haas: Magnussen va triumfa.
    McLaren: Norris îl va zdrobi pe Riccardo.
    Mercedes nu vor prinde podiumul in Bahrain decât cu noroc.

    Cu restul sunt de acord.

Comments are closed.