Binotto spune de ce Leclerc nu poate fi comparat cu o legendă a Ferrari: E ca și cum am compara fotbaliști din epoci diferite

Charles Leclerc conduce campionatul după ce a câștigat două dintre primele patru curse din 2022 pentru Ferrari.

Șeful echipei Ferrari, Mattia Binotto, spune de ce comparațiile din ultima vreme dintre Charles Leclerc și legendarul pilot de Formula 1, canadianul Gilles Villeneuve, nu-și au rostul.

Villeneuve a obținut șase victorii și opt podiumuri într-o carieră care a durat puțin peste patru sezoane. Canadianul a fost renumit pentru abordarea sa nonșalantă și, uneori arogantă a curselor, dar nimeni nu-i putea nega pasiunea pentru curse, precum și tenacitatea sa de a continua cursa, indiferent de provocări. Aventura sa pe trei roți, de la Marele Premiu al Olandei din 1979, este o dovadă a acestui lucru.

Ar fi fost încă în viață

Villeneuve și-a pierdut viaţa în ultimele minute ale sesiunii de calificări ale MP al Belgiei, din 1982. Villeneuve încerca să obţină cel mai bun timp pentru pole position când a pierdut controlul monopostului Ferrari, încercând să îl depăşească pe Jochen Mass. Gilles Villeneuve avea să fie aruncat din maşină, centurile de siguranţă cedând din cauza impactului.

În documentarul „L’Aviatore”, care descrie viața și cariera lui Villeneuve, se face o comparație între fostul pilot canadian și actualul lider al campionatului, Charles Leclerc, dar șeful Ferrari, Mattia Binotto a declarat că mașinile complet diferite, parametrii de siguranță, circuitele și altele lucruri fac astfel de comparații să fie extrem de fragile. „E ca și cum am compara fotbaliști din epoci diferite”, a spus Binotto. „Oamenii îl compară adesea pe Gilles cu Charles Leclerc, dar este o mare diferență: este vorba de riscul pe care și-l asumau acești oameni. Înainte, un accident îi putea lăsa fără picioare. Astăzi, din fericire, siguranța în Formula 1 s-a îmbunătățit. Ferrari a fost foarte activă în această călătorie. Dacă Gilles ar fi alergat cu mașinile de astăzi, ar fi fost încă în viață”, a precizat Binotto.