În 2013 DRS-ul va putea fi folosit în calificari în pe aceleaşi tronsoane ca şi în cursă

In 2012 DRS-ul (aripa spate mobila) a putut fi folosita nelimitat in antrenamente si calificari. Incepand din 2013 acest lucru se va schimba insa, asa ne asigura direcotrul tehnic al FIA Charlie Whiting.

„Este un lucru pe care l-am comunicat echipelor ziua trecuta si acesta se intampla din motive de siguranta. Cred ca am avut un numar de incidente si pilotii mi-au spus ca continua sa devina tot mai periculos. Unii ar putea spune ca dezvoltarea DRS-ului este la fel cu dezvoltarea din timpurile de inceput ale acceleratiei. Dar nu este acelasi lucru, acceleratia poate fi modulata, pe cand DRS-ul doar oprit sau pornit. Nu vrem ca acesta sa mai fie folosit in calificari si antrenamente dar am fi mai ingrijorati daca nu am mai avea DRS deloc” a spus Charlie Whiting.

El a mai spus: „acum cred, din toate informatiile pe care le avem, ca nu ar trebuii sa vedem nici o reducere a puterii DRS-ului. Echipele vor continua sa il foloseasca, chiar daca va fi limitat la doar doua zone de pe circuit, fiindca de pe urma folosirii lui vor avea in continuare un castig. Ideea initiala a DRS-ului a fost sa ne asiguram ca se vor imbunatatii depasirile in cursa. Acesta a fost singurul motiv pentru care a fost introdus.”