Fisichella: Un singur pilot de Formula 1 se compară cu Verstappen

Fostul pilot de F1 Giancarlo Fisichella spune că Charles Leclerc este singurul pilot din linia actuală de piloți care poate fi comparat cu Max Verstappen. Olandezul a doborât tot felul de recorduri în drumul către succesul la titlu cu Red Bull, in sezonul trecut, fiind a doua victorie consecutivă în campionat. Fisichella, al cărui cel mai bun rezultat a fost locul patru pentru Renault în sezonul 2006, spune că Verstappen este unic și un singur pilot de pe grilă se poate compara cu el.
Este rapid pe orice, pe umed, pe uscat, în turul de calificări și în cursă”, a spus el pentru Gazzetta dello Sport. „Este desăvârșit. Dacă vorbim de precocitate, având în vedere ceea ce a făcut și face la vârsta lui, este chiar înaintea celor mai mari piloți care l-au precedat. Doar Charles Leclerc poate fi comparat cu el în acest sens. În orice caz, un șofer ca Verstappen se naște o dată la 20 de ani”, a afirmat fostul pilot de F1.

În 2015, Verstappen a devenit cel mai tânăr pilot care a concurat vreodată într-o cursă de F1, pentru Toro Rosso. Și-a pus rapid amprenta în sportul cu motor și până la Marele Premiu al Spaniei din 2016, a condus pentru Red Bull, câștigând la debut. După o luptă titanică pentru titlu cu Lewis Hamilton în 2021, tânărul de 25 de ani a ajuns să fie forța numărul unu din F1.

El a adăugat: „Verstappen și-a dovedit talentul de când a concurat în karturi, a ajuns în Formula 1 la 17 ani și a câștigat primul său Grand Prix imediat ce a trecut de la Toro Rosso la Red Bull, la 18 ani și 7 luni”