Hamilton vrea să lupte pentru titlu cu Verstappen

Lewis Hamilton speră că Max Verstappen va apărea ca un adevărat pretendent la titlu în 2019, sugerând că s-a plictisit de rivalitatea cu Sebastian Vettel.  Concurența timp de patru ani dintre Hamilton și Nico Rosberg devenise tot mai amară, înainte ca germanul să se retragă, lăsând cale liberă pentru Vettel și Ferrari.

Verstappen este cel mai talentat tânăr care a intrat în Formula 1 în ultimii ani, de la momentul în care au făcut-o Hamilton și Vettel, cu peste un deceniu în urmă. Olandezul a fost încetinit și de lipsa vitezei Renault din ultimii ani, dar și de incapacitatea Red Bull de a opri Mercedes și Ferrari, situație care a făcut ca Red Bull să renunțe la parteneriatul cu Renault și să treacă la Honda din 2019.

Hamilton speră că trecerea la compania japoneză va fi de bun augur, iar Verstappen intră astfel pe lista celor mai tari rivali.

„Am nevoie de luptă, de provocare”, a declarat Hamilton. „Nu vreau să concurez mereu împotriva aceluiași rival, așa că sper că Red Bull va fi competitivă cu motorul Honda. Avem nevoie de Max în lupta pentru titlu”, spune pilotul britanic.