Înainte de Azerbaidjan, lui Daniel Ricciardo i se pregătește ceva

McLaren are în vedere construirea unui nou șasiu pentru Daniel Ricciardo pentru a-i simplifica confruntările de pe pistă.

După cum chiar el a recunoscut recent,  Ricciardo are un început de viață dur la McLaren, fiind întrecut cu lejeritate pînă acum de coechipierul său, Lando Norris.

Mulți au prezis că experimentatul pilot australian, care are șapte victorii în F1, va veni de la Renault și se va instala confortabil ca lider al echipei McLaren. Aceste așteptări s-au spulberat.

Dacă Norris s-a bucurat de un început de sezon grozav, cu două podiumuri în primele cinci mari GP-uri, plasându-l pe locul al treilea, în spatele lui Max Verstappen și Lewis Hamilton, Ricciardo n-a avut același parcurs.
Adaptarea la o nouă echipă nu este ușoară, iar Ricciardo nu este singurul pilot de F1 care n-a reușit mai nimic în 2021. Sergio Perez, Sebastian Vettel și Fernando Alonso nu au atins nici ei rezultatele pe care și le-ar fi dorit.

Așa că acum la McLaren se vorbește despre posibilitatea înlocuirii șasiului, cea mai drastică alegere pentru a risipi îndoielile legate de performanța mașinii, ”la timp pentru următoarea cursă din Azerbaidjan”.

„Relația mea cu lumea curselor de F1 a fost întotdeauna una undeva între iubire și ură”, a spus tânărul de 31 de ani. „În unele zile, acest sport este lucrul care îmi place cel mai mult în lume, în alte zile nu am răspunsuri. Cred că această relație specială de ură și dragoste a început în primul meu an de karting”, mărturisește pilotul.