Massa şi el penalizat

Ferrari a confirmat ca Felipe Massa are o problema cu cutia de viteze si astfel incat acesta a fost penalizat si va pleca de pe pozitia a 11-a.

In aceste conditii Fernando Alonso a urcat un loc ajungand pana pe 7 si cel mai important se afla acum pe partea curata a grilei. Sigur ca zvonurile au aparut si spun cum ca acest lucru nu a fost decat o miscare tactica din partea echipei Ferrari, miscare ca Alonso sa aiba o pozitie mai buna.

Ei bine acest lucru este destul de evident si desi dorim ca campionatul sa mearga pana in ultima cursa, desi avem suporteri Ferrari in redactie parca am spune ca acest lucru este prea mult, chiar si pentru Formula 1. In acest moment nu se stie daca cutia  de viteze a lui Massa va fi schimbata sau nu.

Alte concluzie este faptul ca partea stanga a grilei intr-adevar este una care dezavatajeaza pilotii. Dar startul va spune mai multe decat orice altceva.

Vettel a declarat acum 5 minute ca acest lucru l-ar putea face nervos dar ca nu are nici un sens sa fie fiindca situatia oricum nu se schimba.

Cu 10 minute inainte de inceputul cursei Felipe Massa a admis ca a fost decizia echipei de a pune ambii piloti pe partea stanga a grilei dar in special pe Fernando Alonso.

Intrebat daca i se pare corect acest lucru, Nico Hulkenberg a spus ca aceasta este o intrebare care trebuie adresata altora.

6 comentarii

 1. mi-e scarba de aceasta echipa.

  1. Tot scarba ti-e si dupa rezultatul cursei ?
   Eu cred ca e un alt artificiu la care au decurs ca sa ajute pilotul care mai are sanse sa castige ceva. Recunosc ca m-au surprins cu aceasta miscare dar gandind la rece cred ca au procedat bine. Pacat ca iese in evidenta „echipa de strategie” si nu „echipa de creatie”. Probabil daca Ferarti aveau locul 1-2 pe grila nu recurgeau la asa ceva.

   1. Daca te uiti cum au pierdut la start Senna, Kimi si Hulkenberg ii de inteles de ce au schimbat cutia de viteze. In felul asta amandoi au castigat poziti la start in loc sa le piarda.

 2. Si mie mi-e scarba de ce au putut sa faca.Un gest oribil

 3. Pacat ca s-a ajuns aici. E un alt „ordin de echipa” ceva mai abil de data asta.
  Si pana la urma a iesit bine pentru Ferrari, locurile 3-4 nu este rau. Probabil ca la fel ca si in Corea Felipe putea sa obtina un loc trei. Dar asta nu ajuta cu nimic echipa si cu atat mai putin colegul de echipa care mai are sanse teoretice la primul loc la piloti.
  Mie nu mi-e scarba de ce au facut, Ferrari este echipa cu care tin. Incearca si ei tot posibilul ca sa amane deznodamantul final, doar doar cei de la „tehnic” gasesc ceva magic ca sa ridice performantele monoposturilor.

 4. Post By HoriaPVJ

  Incercand sa fiu cat mai obiectiv, consider ca orice echipa ar fi procedat la fel in locul celor de la Ferrari (in aceste circumstante), exceptand poate McLaren. Ferrari au admis tot timpul ca vor utiliza in orice imprejurare ordinele de echipa, nu se sfiesc sa recunoasca asta. Cei de la Red Bull se bat cu pumnii in piept ca nu utilizeaza astfel de practici, dar fac exact contrariul (+ ca mint cu nerusinare – cazul recent cu Vettel cand a ramas fara combustibil dupa calificari in Abu Dhabi si au negat ceea urma sa se adevereasca ulterior).
  Tot respectul pentru McLaren pentru ca incurajeaza sportivitatea si competitia, iar daca ar fi sa imi fie scarba de vreo echipa anume, cu siguranta aceea ar fi echipa ipocrita, nu cea care are curajul de a spune adevarul (chiar daca nu imi place acest adevar)!

Comments are closed.