Mercedes pare hotarata sa nu accepte conditii comerciale inferioare rivalilor, pentru a ramane in F1

Mercedes a refuzat o oferta de la CVC Capital Parteners Ltd – proprietarii competitiei de Formula 1 – de a ramane in sport dupa sezonul din 2012, conform unui reporter de la Bloomberg.

Echipa ar fi luat decizia de a renunta la Formula 1 dupa ce este de asteptat ca rivalii de la Ferrari si campionii actuali de la Red Bull sa primeasca sume mai mari pentru a ramane in Formula 1 pana in 2020, situatie ce ar indreptatii producatorul german si la actiuni legale impotriva celor de la CVC.

Intelegera Concorde, un aranjament confidential intre conducerea F1, echipe si actionari, ce stabileste regulile comerciale sub care se desfasoara competitia  ar fi fost semnat deja de Ferrari, Red Bull si McLaren luna trecuta. Intelegerea de extindere care expira la sfarsitul acestui an, a fost confirmata de cele 3 echipe.

Majoritatea actionarilor ar putea reface oferta pentru echipa Mercedes, lipsa acesteia si a altora din competitie ar putea duce la deprecierea competitiei de Formula 1. Pentru CVC timpul este crucial, deoarece a luat in calcul o listare publica a actiunilor in valoare de 1 miliard de dolari americani, bani ce ar ajuta la refinantarea unui imprumut de 2,2 miliarde pe care competitiade Formula 1 il are.

“CVC va dori sa incheie afacerea cu Mercedes cat de curand posibil pentru a satisface si multumi pietele financiare” a declarat Xander Heijnen, un partener cu CNC Communications & Network Consulting care a sfatuit echipele asupra strategiilor pe care sa le adopte.

Aranjamentul echipei Mercedes cu CVC expira anul acesta in data de 25 noimebrie, la sfarsitul ultimei curse din sezon ce va avea loc in Brazilia.