Demonstratii impotriva cursei de F1 in Bahrain

Duminica in Bahrain politia a tras cu gaze lacrimogene si a arestat demonstranti in doua sate siite. Protestatarii ar fi demonstrat impotriva cursei de Formula 1 ce ar trebuii sa aiba loc in statul Bahrain peste 3 saptamani in perioada 20-22 Aprilie.

Zeci de tineri protestatari s-au adunat in satul Abu Saiba din vestul lui Manama si Tubli in sudul capitalei, conform postarii facut de “Coalitia tinerilor din Februarie”. Politia a tras cu gaze lacrimogene ca sa disperseze adunarea si a operat arestari, conform pozelor furnizate.

Activistii si-au intensificat campania de lupta pentru a impiedica desfasurarea cursei de Formula 1 ce va avea loc in Bahrain pe circuitul de la Sakhir  in sudvestul Manama-ului.

Anul trecut cursa a fost anulata datorita miscarilor ce au avut loc, miscari declansate de majoritatea siita dupa ce la jumatatea lui Martie politia a avut o interventie brutala asupra celor ce cereau reforme democratice, reforme ce ar fi pus in discutie puterea dinstiei actuale a lui Sunni Al-Khalifa.

„Noi obiectam impotriva desfasurarii unei curse sportive care ar micsora sacrificiul copiilor nostri si ar ignora suferintele si ranile noastre” a declarat un tanar acoperit cu o mantie alba mortuara si o cagula neagra conform mesajului video postat. “Nu distrugeti reputatia unui sport automobilistic respectat cu sangele victimelor din Bahrain” s-a mai spus in comunicat.

“Opriti-va, sangele meu curge” si “cursa peste sange” au fost doua slogane postate de nemultumiti in mesajele lor pe canalul de comunicare sociala Twitter.

Conform cu o sursa independenta, 35 de personae au fost ucise in tulburarile ce au avut loc anul trecut in perioada februarie – martie.