Pirelli si-a anuntat pilotii de teste

Pirelli a anuntat ca Jaime Alguersuari si Lucas di Grassi vor fi pilotii de teste pe noul achizitionat monopost Renault R30, precum si in simulatorul Pirelli in vederea dezvoltarii pneurilor de Formula 1 si GP2 pentru sezonul 2013.

„Cu adevarat sunt bucuros ca am aceasta oportunitate extraordinara” a spus Alguersuari. „Cu o saptamana in urma a fost ziua mea de nastere si am implinit 22 de ani, iar acuma Pirelli mi-a oferit cel mai frumos cadou posibil. De abea astept sa incep cu aceasta importanta si provocatoare treaba si anume dezvoltarea pneurilor pentru viitor, lucru de care ma voi ocupa serios. Am o imensa dorinta sa fiu in spatele volanului de Formula 1 din nou si sa ma intorc sa pilotez, deci aceasta este o sansa fantastica pentru mine.”

Di Grassi a mentionat „sunt foarte incantat sa fiu din nou pentru inca un an cu Pirelli dupa un sezon plin de succes venit in urma colaborarii dintre noi. Am invatat multe impreuna si deci suntem foarte bucurosi sa continuam in acest fel. Aceasta este o buna oportunitate pentru mine sa imi continui munca pe care am inceput-o anul trecut, care imi permite sa compar si sa observ diferentele intre toate pneurile pe care le-am incercat pana acuma. Aceste pneuri sunt acuma un accesoriu grozav al Formulei 1.”