John Andretti a pierdut lupta cu cancerul

John Andretti, nepotul campionului mondial de Formula 1 Mario Andretti, fost pilot al IndyCar și NASCAR, a murit la 56 de ani, după o lungă luptă cu cancerul.
John Andretti, membru al binecunoscutei familii de curse de F1 Andretti, a avut victorii în CART, IMSA GTP, Rolex Sports Car Series și NASCAR. A fost fiul lui Aldo Andretti și nepotul fratelui geamăn al lui Aldo, câștigătorul Indianapolis 500, Mario Andretti.

„John Andretti a pierdut astăzi lupta cu cancerul”, a anunțat Andretti Autosport într-o declarație. „A fost un soț și un tată iubitor, un fiu devotat și un văr de încredere. A fost un filantrop, un avocat al sportului, un coechipier dedicat, și, cel mai important, un prieten drag.”, se mai spune în declarație.

„Andretti a petrecut ani de zile strângând fonduri pentru Spitalul de Copii Riley din Indiana, iar când a fost diagnosticat pentru prima dată cu cancer de colon, în 2017, a pornit campanii pentru prevenirea și depistarea din vreme a bolii. S-a luptat din greu și a recuperat zile pe care boala dorea să i le smulgă. I-a ajutat pe alții să depisteze din timp boala, prin investigații clinice adecvate, și astfel a salvat vieți”, adaugă textul.

„Vom purta mereu în noi spiritul autentic al lui John de a-i ajuta pe ceilalți în primul rând și mai apoi pe el. Rugăciunile noastre de azi merg către Nancy, Jarett, Olivia și Amelia, cu întreaga noastră familie și cu fanii din întreaga lume”, se spune în final.