Racing Point F1 va deveni Aston Martin F1 din 2021

Lawrence Stroll, proprietarul echipei de Formula 1 Racing Point, a cumparat acțiuni de la firma britanică Aston Martin, iar echipa sa de F1 va fi redenumită din 2021. După săptămâni de speculații privind intenția miliardarului Lawrence Stroll, proprietar al Racing Point, de a achiziționa producătorul auto britanic, s-a confirmat vineri că un consorțiu condus de canadian va plăti 182 milioane lire sterline pentru 16,7% din acțiunile Aston Martin.

Ca rezultat al tranzacției, Aston Martin va deveni noul nume al echipei F1 cu sediul la Silverstone, începând cu sezonul următor, oferind echipei statut de lucru.

Aston Martin va continua ca sponsor al titlului Red Bull în sezonul 2020, dar s-a confirmat și că parteneriatul se va încheia la sfârșitul acestui an.

Stroll, care va deveni președintele executiv al Aston Martin, a declarat: „Sunt foarte mulțumit de faptul că alături de partenerii mei din Consorțiu am ajuns la un acord cu Consiliul și acționarii majoritari pentru a face această investiție semnificativă pe termen lung. Aston Martin Lagonda este una dintre cele mai reprezentative mașini de lux din lume, proiectate și construite de oameni foarte talentați. Investiția noastră susține securitatea financiară a companiei și asigură că va funcționa dintr-o poziție de forță financiară”.