Pirelli a nominalizat pneurile pentru următoarele 4 curse.

Pirelli a nominalizat pneurile pentru cursele din Austria, Marea Britanie, Germania si Ungaria.

Pentru Marele Premiu al Austriei, etapa noua in calendarul pe 2014, Pirelli va aduce cele mai moi compozitii din gama: P Zero Galben soft si P Zero Rosu supersoft. Pentru Marele Premiu al Marii Britanii, vor fi folosite pneurile hard P Zero Orange si cele medii P Zero Alb. Pentru cursa din Germania au fost nominalizate compozitiile P Zero Galben soft si P Zero Rosu supersoft, in timp ce in Ungaria se va merge cu pneurile soft P Zero Galben si cele medii P Zero Alb.

Circuitul Red Bull Ring din Austria, care este nou in calendarul Formulei 1, contine cateva zone inguste si tehnice, care necesita folosirea pneurilor ce ofera aderenta mecanica maxima, chiar si la viteze medii relativ scazute. Asperitatea asfaltului din Austria este de asemenea foarte redusa.

Silverstone reprezinta un contrast complet: unul dintre cele mai rapide circuite ale sezonului cu multa presiune pusa asupra pneurilor. Din aceasta cauza, cele doua pneuri,cu duritatile cele mai tari, se potrivesc cel mai bine pistei britanice.

Anul acesta Marele Premiu al Germaniei se tine pe Hockenheim, care combina linii drepte rapide cu sectiuni tehnice care formeaza o parte semnificativa din circuit. Pentru a oferi maximum de performanta, pneurile soft si supersoft vor intra in actiune inca odata, pe un circuit care de obicei nu solicita excesiv pneurile.

Hungaroring este un alt circuit cu viteze medii relativ scazute, dar cursa este adeseori derulata in conditii de temperatura ridicata, care solicita suplimentar pneurile. Pentru a oferi o plaja larga de lucru si pentru a creste oportunitatea unor strategii diversificate, pneurile medii si soft vor fi aduse in Ungaria.

Nominalizarile pneurilor pana in prezent:

 

  P Zero Rosu P Zero Galben P Zero Alb P Zero Portocaliu
Australia   Soft Medium  
Malaezia     Medium Hard
Bahrain   Soft Medium  
China   Soft Medium  
Spania     Medium Hard
Monaco Supersoft Soft    
Canada Supersoft Soft    
Austria Supersoft Soft    
Marea Britanie     Medium Hard
Germania Supersoft Soft    
Ungaria   Soft Medium