A murit Niki Lauda, triplu campion mondial de F1

Triplul campion mondial Formula 1, Niki Lauda, a murit, la vârsta de 70 de ani, după ce, în urmă cu 9 luni, suferise un transplant de plămâni.

Fostul pilot austriac, ​​care a câștigat trei titluri în 1975, 1977 și 1984, suferise alte două transplanturi de rinichi în 1997 și 2005. Vara trecută, Lauda s-a prăbușit în timp ce se afla în vacanță în Ibiza, având nevoie urgentă de un transplant pulmonar dublu. În ianuarie a fost internat de urgență în spital, în urma unei gripe care îi punea în pericol sistemul imunitar.

Până în momentul de la Ibiza, Lauda a fost consilier la echipa Mercedes, unde l-a consiliat pe șeful echipei, Toto Wolff. Austriacul a fost unul dintre cei mai respectate și apreciate personaje din paddock-ul F1, dar și unul dintre cei mai buni piloți de F1.

Cunoscut pentru perseverența sa incredibilă, Lauda a suferit un grav accident pe circuitul german de la Nürburgring, de pe urma căruia s-a ales cu arsuri grave la față.

Niki Lauda s-a retras din automobilism în 1990 şi a fondat linia aeriană Lauda Air, care a devenit în timp una din cele mai mari din lume.

2 comentarii

  1. Post By daniel

    RIP.
    A plecat dintre noi un om deosebit. F1 va fi si mai saraca in figuri emblematice.

  2. Post By Ioan

    Dumnezeu sa il odihneasca cu dreptii Sai!

Comments are closed.