Alonso vrea ploaie

Fernando Alonso a marturisit inaintea marelui premiu din Belgia ca doreste ca cursa de Duminica sa se desfasoare sub ploaie. El a spus: „cand masina ta este competitiva si esti bun in aceea cursa, poate ca o cursa uscata e mai buna si este de dorit. Daca esti rapid atunci in proportie de 99% esti pe podium, ceea ce este deja un rezultat bun pentru noi. Daca nu esti competitiv, sunt sigur ca o pista umeda ar fi de ajutor fiindca poti face mai multe, cum ar fi sa alegi pneurile potrivite la momentul potrivit.”

El a adaugat: „uitandu-ne la campionatul din acest amn poate ca o cursa cu ploaie ar fi mai buna pentru noi. In acelasi timp, pista umeda inseamna un risc mai mare. Exista acvaplanare, iarba, linii uscate, deci o cursa uda te poate ajuta mult dar iti si poate lua mult.”

A admis ca o victorie este greu de obtinut in Belgia dar ca doreste sa continue seria recordurilor cu curse in care a obtinut puncte. Daca va obtine si in Belgia puncte Alonso va egala recordul lui Michael Schumacher de 24 de curse consecutive in care a obtinut puncte. „In campionat trebuie sa termini curse, trebuie tot timpul sa obtii puncte si o cursa umeda inseamna un risc mai mare, dar este un risc mai mare pentru toata lumea” a mai spus dublul campion.