E oficial: Audi va face echipă cu Sauber F1 din 2026

Sauber va deveni echipa de fabrică Audi începând cu sezonul de F1 2026, folosind o unitate de putere dezvoltată chiar de Audi. Sauber va lucra îndeaproape cu Audi din 2026, au precizat ambele părți, într-un comunicat.

Vestea nu este surprinzătoare, întrucât și Audi și Sauber au negociat de mai multe ori în ultima perioadă. Mai mult, săptămâna trecută, Sauber a sugerat că anunțul va fi ”o știre istorică”.

În plus, furnizorului de motoare i se va conferi influența necesară în cadrul echipei de F1 pentru ca această colaborare să fie un succes.

Suntem încântați că am câștigat un partener atât de experimentat și competent pentru proiectul nostru ambițios de Formula 1”, a declarat Oliver Hoffmann, membru al Consiliului pentru Dezvoltare Tehnică la AUDI AG.

Cunoaștem deja Grupul Sauber cu instalațiile sale de ultimă generație și echipa cu experiență din colaborările anterioare și suntem convinși că împreună vom forma o echipă puternică”, a precizat el.

„Audi este cel mai bun partener pentru Grupul Sauber”, spune Finn Rausing, președintele Sauber Holding. „Este clar că ambele companii împărtășesc aceleași valori și viziune. Așteptăm cu nerăbdare să ne atingem obiectivele comune printr-un parteneriat puternic și de succes.”

Unitatea de putere este dezvoltată la instalația Audi Formula Racing GmbH, din Neuburg an der Donau, cu peste 120 de angajați care lucrează deja la proiect.

Sauber va rula cu motoare Ferrari în 2024 și 2025

Sauber Group a dezvăluit că va concura cu motoarele actuale ale Ferrari în sezoanele 2024 și 2025.

3 comentarii

  1. Rezultatele pentru cursa de acum patru zile când o să fie puse?!

  2. Mâine boss, mâine

Comments are closed.