Marko, anunțul zilei  despre cursa de la Sochi: Vom profita la maximum

Red Bull este gata să meargă mai departe și să „profite la maximum” la Soci, în contextul controversei din jurul coliziunii dintre Verstappen și Hamilton pe circuitul de la Monza.

Max Verstappen a primit o penalizare de trei locuri pe grila de start de la Sochi pentru coliziunea cu Lewis Hamilton, dar opiniile sunt împărțite în ceea ce privește corectitudinea pedepsei.

Red Bull nu a protestat oficial împotriva penalizării,  dar priveste direct spre Sochi, un alt circuit în care este de așteptat să se confrunte cu Mercedes.

„Nu știu dacă este corect”, a declarat dr. Helmut Marko, oficialul Red Bull. „Dacă, în același timp, te uiți la Silverstone, atunci cu siguranță nu este. Dar vom încerca să profităm la maximum in cursa de la Sochi”, a adăugat el.

O opțiune pentru Red Bull ar fi ca Verstappen să-și dubleze penalizarea cu alta, pentru a instala o a patra unitate de putere Honda.

Legenda Formulei 1, spaniolul Fernando Alonso, crede că a fost doar o „situație nefericită”. „Sunt doi campioni care luptă până la limită”, spune el. „Verstappen este întotdeauna foarte agresiv, cu atât mai mult cu Hamilton. Deci, dacă îi pui in același colț, ei exagerează. Dar aceste momente fac parte din Formula 1”, spune Alonso.